Kmo-jobgroei stagneert: is Employer Branding of Automatisatie de oplossing?

Employer branding - gianniboone
De recente cijfers uit de kmo-jobindex van SD Worx zijn niet bepaald rooskleurig. Voor het eerst in jaren zien we geen groei in kmo-jobs tijdens de eerste maanden van 2023. Vooral in de industrie en ICT- en communicatiesector is de impact voelbaar. Maar wat kunnen bedrijven doen in het licht van deze zorgwekkende trend? Hier zijn twee mogelijke oplossingen: inzetten op employer branding en employee advocacy of kiezen voor automatisering.

1. Employer Branding & Employee Advocacy: De kracht van ambassadeurs

De hedendaagse jobmarkt is competitief. Bedrijven vissen vaak in dezelfde vijver naar toptalent. Dit maakt employer branding en employee advocacy cruciaal. Wanneer werknemers zelf ambassadeurs worden van hun bedrijf, trekt dit vaak de juiste kandidaten aan. Platforms zoals Ambassify.com helpen bedrijven deze transformatie te maken. Ze zetten werknemers in de kijker, versterken de bedrijfscultuur en moedigen werknemers aan om hun positieve ervaringen te delen met hun netwerk. Hierdoor kunnen bedrijven niet alleen de juiste mensen aantrekken maar ook hun retentiegraad verhogen.

2. Automatisatie: minder personeel, meer efficiëntie

In een tijd waarin de juiste mensen vinden een uitdaging kan zijn, kan automatisatie een mogelijke oplossing bieden. Tools zoals Zapier.com en AI-toepassingen zoals ChatGPT en Google Bard kunnen repetitieve taken overnemen, waardoor bedrijven minder afhankelijk worden van menselijke arbeid. Automatisatie is niet enkel een middel om kosten te besparen. Het verhoogt de efficiëntie, verbetert de klantenservice en stelt werknemers in staat zich te focussen op meer strategische en waarde-toevoegende taken.

Conclusie

Terwijl de cijfers uit de kmo-jobindex alarmerend zijn, bieden ze ook een kans voor bedrijven om te heroverwegen hoe ze opereren en groeien. Of het nu gaat om het verbeteren van hun werkgeversimago of het omarmen van automatisatie, vooruitstrevende kmo’s kunnen deze uitdagingen omzetten in kansen. Welke aanpak is geschikt voor uw bedrijf? Begin met een grondige evaluatie en beslis welk pad het meest geschikt is voor uw unieke behoeften en doelen.

Niet zeker waar te beginnen?

Het navigeren door deze complexe beslissingen kan uitdagend zijn. Of je nu advies nodig hebt, een gerichte opleiding zoekt of specifieke marketing- en businessondersteuning wenst, ik ben hier om je te helpen. Samen kunnen we de beste route voor jouw bedrijf bepalen en stappen zetten naar blijvend succes. ✨ Neem vandaag nog contact met me op voor een verkennend gesprek en laten we samen uw volgende stappen bepalen! bron: artikel SD Worx

Neem contact op

Gianni Boone staat klaar om jou te helpen.