5 Game-Changers in Marketing voor 2024

gianni boone 2024

De marketingwereld blijft evolueren, en 2024 belooft een jaar vol spannende veranderingen te zijn. Hier zijn mijn inzichten, rechtstreeks uit het hart van de industrie. 

1. Meer focus op Personalisatie 

In 2024 zullen we een nieuwe benadering van evenementen zien. We stappen af van de grote, algemene conferenties en focussen op evenementen die specifiek gericht zijn op de verschillende fasen van de klantreis. Dit houdt in dat we een mix van evenementen organiseren die gericht zijn op verkoop, klantenservice en specifiek op Account-Based Marketing (ABM). ABM-evenementen zijn bedoeld om specifieke klantgroepen of -accounts te bereiken met een persoonlijke aanpak. Dit resulteert in evenementen die meer impact hebben en relevanter zijn voor de doelgroep.

We gaan ook een stap verder door evenementen te creëren die gericht zijn op samenwerking en het bieden van diepgaande ervaringen. Stel je voor dat merken unieke, persoonlijke ervaringen aanbieden die rechtstreeks aansluiten bij de wensen en behoeften van hun klanten. Dit is waar de kracht van AI gecombineerd wordt met persoonlijk contact, een essentiële combinatie voor succes in 2024.

Voorbeeld:

Een kledingmerk organiseert een evenement waarbij klanten hun eigen T-shirts kunnen ontwerpen met behulp van een interactieve AI-gestuurde interface. Dit combineert de kracht van AI met een persoonlijke ervaring, wat leidt tot meer betrokkenheid en merkloyaliteit.

2. Word een mediabedrijf

Merken transformeren in 2024 tot ware mediagiganten. Met eigen studio’s en een focus op in-house creatie, nemen ze de regie stevig in handen. Dit gaat over authentieke, consistente content die rechtstreeks vanuit het hart van het merk komt. En laten we het hebben over authenticiteit: het gaat erom je merkverhaal consistent te vertellen, zonder elke maand van koers te veranderen. In 2024 wordt elk merk een verhalenverteller. 

Voorbeeld:

Een bedrijf in outdooruitrusting organiseert virtuele avonturenreizen. Ze gebruiken 360-graden video’s om gebruikers mee te nemen op wandel- en trektochten in exotische locaties, waardoor ze de ervaring van hun producten in de natuur demonstreren.

3. Influencers: tijd voor vernieuwing 

Influencers zoals we die kennen, zullen in 2024 hun aanpak moeten aanpassen. Merken gaan op zoek naar influencers die meer zijn dan alleen gezichten; ze zoeken naar echte merkambassadeurs. Het draait allemaal om echte, diepgaande verbindingen en samenwerkingen die verder gaan dan een eenmalige post. 

Voorbeeld:

Een voedingsmiddelenbedrijf kiest voor samenwerkingen met gezondheids- en wellnessinfluencers die niet alleen hun producten gebruiken, maar ook deelnemen aan productontwikkeling en feedbacksessies. Deze influencers delen hun reis van samenwerking met het merk, waardoor consumenten zich meer betrokken voelen bij het merk.

4. ‘Goodwill Marketing’: Terug naar de basis 

Deze trend draait om oprechte, organische marketinginitiatieven. Het gaat hier niet om de grote gebaren, maar om de kleine, betekenisvolle momenten die een merk verbinden met zijn gemeenschap. In 2024 zien we bedrijven die investeren in acties die echt een verschil maken. 

Voorbeeld:

Een IT-bedrijf biedt pro bono technische ondersteuning aan lokale onderwijsinstellingen, wat hun maatschappelijke betrokkenheid benadrukt en hun reputatie als maatschappelijk verantwoorde onderneming versterkt.

5. Employee generated content

Het komende jaar zullen we zien hoe persoonlijke merken van medewerkers een cruciale rol gaan spelen. Door medewerkers te betrekken bij je merkcontent, voeg je een menselijk gezicht toe aan je merk. Het is een krachtige manier om authenticiteit en vertrouwen te bouwen. Goed nieuws dus voor m’n digital marketeer en persoonlijke vriend Rik Lagey van Ambassify.

Voorbeeld:

Het verkoopteam van een B2B-bedrijf deelt succesverhalen van klanten op sociale media, waardoor potentiële klanten inzicht krijgen in de impact van de producten en diensten van het bedrijf.

Conclusie: 

2024 wordt een jaar van innovatie en diepgaande verandering in de marketingwereld. Van het slim combineren van AI met persoonlijke evenementen tot het omarmen van authentieke contentcreatie en het heroverwegen van de rol van influencers – het is een tijd van vernieuwing en oprechte verbinding. Volgend jaar biedt een kans om niet alleen je merk te laten groeien, maar ook om echt contact te maken met je publiek. 

Neem contact op

Gianni Boone staat klaar om jou te helpen.